Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви пред Европейския парламент, че

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви пред Европейския парламент, че
Коментари Харесай

Шарл Мишел подкрепи изпращането на танкове за Украйна

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи пред Европейския парламент, че поддържа изпращането на танкове на Украйна. Той означи, че това е неговото персонално мнение.

Вече година Русия преследва тактика на опустошение и гнет в опит да подчини украинците, само че те устояват, означи Мишел. ЕС ще продължи да поддържа Украйна, до момента в който е належащо, добави той. Европейските жители знаят, че тази поддръжка цели постигането на мир и опазването на интернационалния ред, както демонстрираха изследванията на публичното мнение, уточни Мишел.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен удостовери готовността на Европейски Съюз да продължи поддръжката за Украйна, докогато това е належащо. Изправени сме пред съветския империализъм, заключи тя.

Фон дер Лайен означи, че Европейски Съюз е посочил решителност и е съумял да прекъсне зависимостта си от вноса на съветски изкопаеми горива. Общите ни старания се отплащат - през днешния ден цената на газа е по-ниска отпреди началото на войната, означи тя.

Успяхме да заместим множеството от съветските горива, европейските газови складове са запълнени до 80 на 100 от обема и това се случва за пръв път в тази част на годината, добави Фон дер Лайен. Тя добави, че в това време Европейски Съюз е удвоил производството на възобновима сила.

Напълно се отървахме от съветските въглища и от опита за изнудване с съветския газ, намалихме вноса на съветски нефт, освободихме се от хватката на (руския президент Владимир) Путин, съобщи ръководителят на Европейска комисия. Всичко това се дължи на нашето единение, би трябвало да бъдем горди, уточни ръководителят на комисията. Според Фон дер Лайен съветският президент е позволил огромна стратегическа неточност със прекъсването на 80 на 100 от газовите доставки за Европейски Съюз скоро след началото на войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР